Morjens! Olen Olli Junes, Rovaniemeltä syntyisin oleva hääkuvaaja. Häävalokuvajaana mittariin pyörähti kymmenes vuosi.

Pääosan valokuvauksestani olen tehnyt hääkuvauksen parissa. Yli 120 hääpäivää, ympäri Suomen.

ENNEN – Ensimmäinen vuosi takana valokuvaajana. Tuo oli mukavaa aikaa ku jakso olla täpinöissään kaikesta uudesta valokuvaushärpäkkeestä, liekkö tuolla tukalla hurmattu myös ensimmäiset asiakkaat vai ottivatko säälistä.

TÄNÄÄN – Pohjoinen sydämessä. Kuvassa olen Skierfe-jyrkänteellä Kungsleden -vaelluksella kesällä 2016. Vaelluksesta löytyy myös video youtubesta.

Miksi Olli?

Parasta työssäni on vaativat asiakkaat. Kehoitan asiakkaitani vaatimaan joka takaa kehittymisen. Elän täysillä hetkessä mukana, annan tilaa sinulle ja tsemppaan tarpeen tullen.

Tiedän mitä paineen alla työskentely tarkoittaa. Eräänä jouluna häitä Helsingissä kuvatessani morsian tuli kampaajalta 50 minuuttia myöhässä ja suunniteltu tunnin mittainen potrettikuvaus typistyikin 10 minuuttiin. Valokuvaajan tuossa tilanteessa täytyy tietää tarkalleen mitä tekee.

Kun valitset valokuvaajaasi, pidä huolta että hän hallitsee kameransa lisäksi ihmisten kanssa toimimisen. Koulukuvauspuolella kuvatessani kymmeniä tuhansia asiakkaita opin että valokuvaus psykologiaa. Lopulta kyse on luottamuksesta.

Häävalokuvausta pidetään valokuvaamisen vaativimpana lajina, koska:

  • Vuodenajat vaihtelevat. Potrettien valokuvaaminen +36’C helteellä tai -24’C pakkasella asettaa kuvaamiselle eri olosuhteet.
  • Muuttuvat säätilat. Aina oltava suunnitelma B sään varalle. Forecan piti näyttää täyttä aurinkoa mutta Ilmatieteenlaitoksen mukaan vettä tulee kuin saavista, mitäs nyt?
  • Valon määrän vaihtelu. Kesällä valoa on monesti liian paljon, talvella taas vähän tai ei ollenkaan kaamoksen vuoksi.
  • Ainutlaatuiset asiakkaat – kaikki erilaisia. Paljon jännitystä ilmassa. Millä kikkakolmosella rentoutat hääparin? Millä saavut hääparin luottamuksen?
  • Kuvauskalustolta vaaditaan paljon. Huippulaatuisia kuvia pitää pystyä kuvaamaan tilanteesta riippumatta ja kuva suudelmasta kirkon alttarilla on onnistuttava.

Häävalokuvaus on vuoropuhelua hääparin ja valokuvaajan välillä. Kun valokuvaaja ja hääpari antaa kaikkensa, syntyy aina jotain uskomatonta. Kaikkea tätä edellyttää hyvä valmistautuminen.

Kuvaustilanne on luontevan leppoa ja etenee suunnitelman/aikataulun mukaisesti. Kuvauksessa ei ole kiire minnekään ja voitte keskittyä nauttimaan hetkestä. Hääkuvaajana tehtäväni on pitää huolta aikataulusta ja toivottujen kuvien kuvaamisesta. Selvitän aina etukäteen kuvauspaikat eikä arpomiseen mene aikaa.

Oma hääpäivä on elämäsi tärkein päivä. Kun haluat että valokuvasi onnistuvat ja tarvitset kuvaajan joka tietää mitä tekee niin tiedät keneen ottaa yhteyttä. Valokuvilta saa ja pitää vaatia hyvää laatua. Kuvataan unelmien hääkuvat.

Tutustu rauhassa Kokemuksia -sivustoon ja ota yhteyttä.

Häät etelässä vai pohjoisessa? Alla paikkakunnat jossa olen kuvannut häät.